OM OSS

Salt Kulturskole er en privat skole med tilholdssted i Fridalen og Danmarksplass. Vi tilbyr kurs i musikk, dans og andre kulturaktiviteter, i tillegg til gratis aktiviteter for å utjevne sosiale forskjeller i området gjennom Fritt Spillerom. Vårt mål er å videreformidle kulturglede gjennom å gi god opplæring i faglige ferdigheter, og jobbe for at kulturfag skal være tilgjengelig og økonomisk oppnåelig for barn, unge og voksne i Bergen.

Vi mener at musikalske og kunstneriske ferdigheter er med på å utvikle fantasi, kreativitet, selvtillit og logisk tenkning. Vi tror det er motiverende at undervisningen tar utgangspunkt i den smaken eleven selv har. Samtidig vil vi utfordre og utvide denne til nye sjangre, med et ønske om å velge undervisningsmateriale som bygger opp mennesket og utvikler elevens forståelse av musikk.

Som kulturskole ønsker vi å bety en forskjell for nærområdet og for byen våres. Vi er stolte av å ha utviklet en støtteordning som vi kaller for kulturstipend som gjør det mulig for elever med økonomiske vanskeligheter å søke om dekket kursavgift fra oss. Vil du ha mer informasjon om kulturstipend kan du ta kontakt på kulturskole@salt.co

Salt Kulturskole eies av pinsemenigheten Salt, og drives som en egen avdeling av rektor og assisterende rektor. Skolen drives på et livssynsåpent grunnlag og forholder seg til kommunale og statlige retningslinjer for formidling til barn og unge. Les mer om Salt på salt.co.

 

MØT LÆRERNE

Andrea Ådland 

Sang

Andrea har en bachelor i utøvende jazzsang ved Griegakadamiet og studerer årstudium i praktisk pedagogikk. Hun har kunnskap fra mange ulike sjangre og erfaring med sangteknikk innenfor både rytmisk og klassisk sang. Andrea har tidligere erfaring med å dirigere barnekor, ungdomskor og voksenkor.  I tillegg til å undervise så synger Andrea i bandene Atari og Finding Neo. 

Andrea ønsker å skape et trygt undervisningsrom hvor det er rom for feil, og elevene føler seg motivert og inspirert til å finne sitt eget personlige uttrykk i sang. Stemmen er et så personlig instrument og derfor syns Andrea det er en sann glede når elevene får bli kjent med sin egen stemme og finne ut hva man kan få til å gjøre med den.   

Liv-Margrethe Muren Ulvund 

Sang

Liv-Margrethe studerer sitt siste år en bachelor som faglærer i musikk ved høyskolen i Bergen, og har også tatt psykologiske fag universitetet. Hun har gått musikklinje videregående og har blant annet erfaring innen sangundervisning, konsertarrangering og arbeid innen relasjonsbygging. Hun har tidligere dirigert kor, og akkompagnerer ofte seg selv og andre piano. For tiden er hun aktiv i musikkbransjen som både vokalist og pianist, og engasjerer seg i både kor, band og som selvstendig næringsdrivende. 
Liv-Margrethe brenner for at elevene skal komme til en trygg plass, der de kan utvikle og bli kjent med egen stemme. Hun legger også mye vekt musikkgleden og jobber for å eleven sine mål.  

Sigurd Steinkopf

Trommer 

 Sigurd har en bachelorgrad i utøvende jazzmusikk – slagverk ved Griegakademiet og har også praktisk-pedagogisk utdanning som tilleggsutdanning. Som ung utøver har Sigurd allerede rukket å bli en ettertraktet trommeslager, og har spilt mange konserter i både innland og utland. Han er også med i flere proskjekter og band. 

Sigurder en allsidig trommeslager som behersker de fleste sjangre. Han er opptatt av å dykke dypt i musikkens kjerne hvor man utforsker og finner det indre i musikken som kan motivere det ytre. Hans visjon er glede i musikk og at alle har en stemme som kan brukes, for eksempel i trommespill. 

Brage Einum 

Piano 

Brage er utdannet pianist ved NTNU i Trondheim, og har også studert pedagogikk ved Griegakademiet. Han er klassisk utdannet, men startet som bandmusiker. Han har lang fartstid som rytmisk musiker, med flere forskjellige band og konstellasjoner.

Som lærer underviser Brage i de fleste sjangre, og ønsker at elevene først og fremst skal få utøve den musikken og uttrykket de selv har lyst til og brenner for. 

Kaja Hauge 

Ballett, Street og Jazz Ung 

Kaja er vår sprudlende danselærer som har danset i mange år. Hun har erfaring i flere dansestiler, blant annet jazz, moderne og ballett. Kaja gikk på danselinja ved Vågen videregående skole, og har vært med i et par dansekompanier. I tillegg gikk hun på Sagavoll folkehøyskole, på danselinja. Ved siden av jobb studerer Kaja tannpleie ved UiB.

Kaja drømmer om at elevene skal oppleve danseglede, og bli kjent med sin egen kropp og dens mange bevegelighetsmuligheter.

Katarina Veselinovic

Fiolin

Katarina er utdannet fiolinist og pedagog fra Griegakademiet, og fortsetter sin utdanning her. 
Hun har selv spilt fiolin siden hun var liten og har hatt fokus på utvikling av musikalitet sammen med støtte av god teknikk. 
Katarina har spilt i flere filharmoniske orkestre i Europa. Hun spiller også i Bergen Kammerorkester. 

Katarina brenner for at elevene skal finne glede i musikken og  få inspirasjon til å lære mer.  

Anni Teresa Savolainen 

Piano  

Anni Savolainen er en finsk pianist og pianopedagog. Hun har tatt en mastegrad i utøvende musikk på Griegakademiet på Universitetet i Bergen. I tillegg har hun tatt en bachelor i musikkpedagogikk på Savonia University of Applied sciences og studert klassisk piano på Joensuu konservatoriet i Finland. Anni har spilt mange konserter, både solo og med andre musikere. I tillegg til å undervise jobber hun som frilansmusiker. Anni har over 10 års erfaring som pianolærer.  

For Anni er det viktig å møte hver elev individuelt, støtte deres utvikling og inspirere dem. Hun tilpasser hennes undervisning etter elevenes egne ønsker og vil hjelpe elevene med å finne sine egne styrker og glede i musikk. 

 

Andreas Dahl Knapskog 

Gitar 

Andreas har en bachelorgrad i musikk og helse i tillegg til praktisk pedagogisk utdanning, og studerer nå master i musikk med fordypning i ensembleledelse på Nord Universitet i Levanger. Han har flere års erfaring som kulturskolelærer på sørlandet, og spilt gitar på flere plateutgivelser, konserter og live-events.

Andreas ønsker at undervisningsrommet skal være en trygg og engasjerende læringsarena hvor elevene skal få oppleve gleden av å utvikle og uttrykke sine musikalske ferdigheter.

  

MØT STABEN

Marte Norheim

Fritt Spillerom og PR

Marte har vært elev ved bibelskolen Substans (2020-2021) og forbindelse med dette bidratt som frivillig ved fritidstilbudet vårt Fritt Spillerom. Høsten 2021 ble hun ansatt til å lede og videreutvikle det viktige arbeidet vi gjør gjennom Fritt Spillerom. Hun er også ansvarlig for PR innen Salt kulturskole.
Marte elsker å jobbe med barn derfor studerer hun til å bli lærer ved HVL ved siden av jobben. Hun drømmer om at Fritt Spillerom kan være en trygt sted der enda flere barn kan komme og ha det gøy, motta god og sunn mat, få leksehjelp og utfolde seg som barn. 

Andrea Ådland

Rektor

 Andrea er både sanglærer og rektor ved Salt Kulturskole. 

Charlotte Thorvaldsson

Gründer & rådgiver

Charlotte er utdannet lærer med musikk og kunst som hovedfag ved Høgskolen i Bergen, har tatt sangtimer hos velkjente pedagoger i alle sjangre og gått vokal jazz, pop og rock på Viken. Charlotte har bred erfaring fra ulike band, lovsang, synger i gospelgruppen Redeemed, og har koret for artister som Eva Weel Skram og Christian Ingebrigtsen. Hun har jobbet i den offentlige kulturskolen, hatt privatelever i mange år og ledet Salt Kulturskole fra starten i 2013.

Charlotte brenner for at elevene skal åpne seg og oppdage alle fargene og mulighetene i instrumentet sitt, så de kan formidle alt de ønsker i musikken og dansen. 

Kenneth Ulstein

Økonomi 

 Kenneth jobber i økonomiavdelingen i Salt. Han studerer på NHH og har en bachelor derfra. Kenneth brenner for å tilrettelegge for god økonomistyring som kan bidra til et stadig bedre kulturskoletilbud.

Kontakt oss

14 + 9 =

Undervisningsadresse

Undervisningsadresse:

Musikk:
Fridalen skole
Bøkeveien 19,
5093 Bergen

 

Dans: 

Forum Scene

Fjøsangerveien 28,

5054 Bergen

 

 

 

kulturskole@salt.co

Kontoradresse:
Fjøsangervegen 38,
5053 Bergen