OM OSS

Salt Kulturskole eies av Salt Bergenskirken, men drives som en selvstendig avdeling av daglig leder. Vårt mål er å gi god opplæring i kulturfaglige ferdigheter, videreformidle kulturglede og jobbe for at kulturfag skal være tilgjengelig og økonomisk oppnåelig for barn, unge og voksne i Bergen.

Vi mener at musikalske og kunstneriske ferdigheter er med på å utvikle fantasi, kreativitet, logisk tenkning, selvtillit og generell menneskelig dannelse. Vi tror det er motiverende at undervisningen tar utgangspunkt i den smaken eleven selv har. Samtidig vil vi utfordre og utvide denne. Vi tror på å være en motvekt til alt presset som mennesker møter i dagens samfunn. Derfor har våre lærere har et etisk ansvar om å velge undervisningsmateriale som bygger opp mennesket.

Vi holder til på Fridalen skole i Bøkeveien 19 og på Forum Scene i Fjøsangerveien 28.

Daglig leder er Håkon Ege Hetland. Har du spørsmål, kontakt oss gjerne ved å benytte kontaktskjemaet nederst på siden.

Følg oss også på Facebook og Instagram.

MØT STABEN

Charlotte Thorvaldsson

Rektor og sang

Charlotte er utdannet lærer med musikk og kunst som hovedfag ved Høgskolen i Bergen, har tatt sangtimer hos velkjente pedagoger i alle sjangre og gått vokal jazz, pop og rock på Viken. Charlotte har bred erfaring fra ulike band, lovsang og som solist. Hun har jobbet i den offentlige kulturskolen, hatt privatelever i mange år og er frilanssanger.

Charlotte brenner for at elevene skal åpne seg og oppdage alle fargene og mulighetene i stemmen, så de kan formidle alt de ønsker.

Håkon Ege Hetland

Kenneth Ulstein

Økonomi

jobber i økonomiavdelingen i Salt. Han studerer på NHH og har en bachelor derfra. Kenneth brenner for å tilrettelegge for god økonomistyring som kan bidra til et stadig bedre kulturskoletilbud.

Mathilde Hartvigsen

Stabsmedarbeider

MØT LÆRERNE

Nina Wu

Piano og fiolin

Nina er utdannet musikkterapeut ved Griegakademiet og jobber som det i Fjell. I oppveksten trente hun i Unge talenter-programmet ved Barrat Due Musikkinstitutt, både som pianist og fiolinist. Nina har konkurrert mye og har bl.a. vunnet 1.pris i Ungdommens Musikkmesterskap og 3. pris i en internasjonal Edvard Grieg-konkurranse i Moskva. Senere har hun og fokusert på jazz og akkompagnering.

Nina drømmer om at elevene skal få kjenne at de er verdifulle og få oppleve musikkglede som inspirer og smitter videre til menneskene rundt dem.

Ole Bjørn Kogstad

Trommer

Ole Bjørn er en leken teknikker som begynte sin trommekarriere i korps hvor han startet med triangel(!) og jobbet seg opp til skarptromme og xylofon. Siden har han spilt band i alle sjangere og studert trommer på ACTA. Ole Bjørn gjør stadig studioarbeid med diverse artister, bl.a. har han jobbet med Aurora Aksnes. Han er aktiv i Salt lovsang og jazzbandet Spar5.
Ole Bjørn drømmer om å skape spilleglede hos elevene som varer livet ut.

Samuel Solberg Skorpen

Piano og sang

Samuel sin musikalske bakgrunn er fra rytmiske sjangre som gospel, jazz og pop, dette fikk han videreutvikle på Foss vgs. i Oslo. Han har vært med i mange forskjellige kor og band, blant annet har han spilt piano i et av Oslos mest fremadtredende storband og koret for Samuel Ljungblahd i Oslo Spektrum. De siste årene har Samuel også vært aktivt med i lovsangen i OKS, og som music director og lovsangsleder i Salt Lovsang.

Samuel drømmer om å inspirere og utruste mennesker i alle aldre til å oppnå mestring og glede gjennom sang og musikk.

Inga Bialach

Fiolin

Inga vokste opp i Chicago og begynte sin fiolinutdanning på The People’s Music School. Etter high school flyttet hun til Sandnes og gikk på Vågen vgs. med fiolin som hovedinstrument. Etter videregående har Inga studert ved University of Illinois i Chicago, og nå studerer hun til bachelor utøvende fiolin på Griegakademiet. I tillegg til studier er hun aktivt med i Bergen Unge Kammerorkester og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester.

Inga drømmer om at elevene skal utvikle en musikkglede som varer livet ut.

Heidi Nokevje Moi

Sang

Heidi begynte sin musikalske karriere i kor som sanger og som dirigent. Hun er utdannet musikkterapeut ved Universitet i Bergen og har i tillegg tatt et årsstudium i musikkfordypning ved Universitet i Sørøst-Norge. Hun har erfaring i mange forskjellige sjangre, og trives godt i ulike musikalske uttrykk. I tillegg til å undervise trives Heidi godt på scenen og hun fremfører gladelig sanger for store og små publikum.

Heidi brenner for at elevene skal utvikle god teknikk, trygghet og sitt uttrykk. Den unike klangen i stemmen og historiene vi bærer med oss gjør også sang til et så spennende instrument å drive med og undervise i.

Simen Eggebø

Piano

Simen har sin musikalske utdannelse fra ACTA lovsangsskole. Han har spilt i forskjellige kor, lovsangsband og jobbet med flere utgivelser i IMI-Studio.  Nå spiller han og er aktivt med i Impuls Stavanger, og reiser mye med dem på festivaler rundt om i Norge.

Simen brenner for å se en utvikling hos elevene som skaper spilleglede og gir en lyst til å lære mer.

Elias Grimstad Salbu

Sang