OM OSS

Salt Kulturskole er en privat skole med tilholdssted i Fridalen og Danmarksplass. Vi tilbyr kurs i musikk, dans og andre kulturaktiviteter, i tillegg til gratis aktiviteter for å utjevne sosiale forskjeller i området gjennom Fritt Spillerom. Vårt mål er å videreformidle kulturglede gjennom å gi god opplæring i faglige ferdigheter, og jobbe for at kulturfag skal være tilgjengelig og økonomisk oppnåelig for barn, unge og voksne i Bergen.

Vi mener at musikalske og kunstneriske ferdigheter er med på å utvikle fantasi, kreativitet, selvtillit og logisk tenkning. Vi tror det er motiverende at undervisningen tar utgangspunkt i den smaken eleven selv har. Samtidig vil vi utfordre og utvide denne til nye sjangre, med et ønske om å velge undervisningsmateriale som bygger opp mennesket og utvikler elevens forståelse av musikk. 

Salt Kulturskole eies av pinsemenigheten Salt, og drives som en egen avdeling av rektor og assisterende rektor. Skolen drives på et livssynsåpent grunnlag og forholder seg til kommunale og statlige retningslinjer for formidling til barn og unge. Les mer om Salt på salt.co.

 

MØT LÆRERNE

Heidi Nokevje Moi

Sang

Heidi begynte sin musikalske karriere i kor som sanger og som dirigent. Hun er utdannet musikkterapeut ved Universitet i Bergen og har i tillegg tatt et årsstudium i musikkfordypning ved Universitet i Sørøst-Norge. Hun har erfaring i mange forskjellige sjangre, og trives godt i ulike musikalske uttrykk. I tillegg til å undervise trives Heidi godt på scenen og hun fremfører gladelig sanger for store og små publikum.

Heidi brenner for at elevene skal utvikle god teknikk, trygghet og sitt uttrykk. Den unike klangen i stemmen og historiene vi bærer med oss gjør også sang til et så spennende instrument å drive med og undervise i. 

Andrea Ådland

Sang

Andrea har en bachelor i utøvende jazzsang ved Griegakadamiet og studerer årstudium i praktisk pedagogikk. Hun har kunnskap fra mange ulike sjangre og erfaring med sangteknikk innenfor både rytmisk og klassisk sang. Andrea har tidligere erfaring med å dirigere barnekor, ungdomskor og voksenkor.  I tillegg til å undervise så synger Andrea i bandene Atari og Finding Neo. 

Andrea ønsker å skape et trygt undervisningsrom hvor det er rom for feil, og elevene føler seg motivert og inspirert til å finne sitt eget personlige uttrykk i sang. Stemmen er et så personlig instrument og derfor syns Andrea det er en sann glede når elevene får bli kjent med sin egen stemme og finne ut hva man kan få til å gjøre med den.   

Samuel Solberg Skorpen

Piano og sang

Samuel er en allsidig musiker som spiller de fleste instrument. Han har sin musikalske bakgrunn er fra rytmiske sjangre som gospel, jazz og pop, noe han videreutviklet på Foss vgs. i Oslo. Han har vært med i mange forskjellige kor og band, blant annet har han spilt piano i et av Oslos mest fremadtredende storband og koret for Samuel Ljungblahd i Oslo Spektrum og Reidun Sæther på Allsang på grensen. De siste årene har Samuel også vært aktivt med i lovsangen i OKS, og som music director og lovsangsleder i Salt Lovsang.

Samuel drømmer om å inspirere og utruste mennesker i alle aldre til å oppnå mestring og glede gjennom sang og musikk. 

Daniel Simonsen

Trommer

Daniel er vår stødige trommelærer ved kulturskolen. Han stortrivdes så mye med å undervise hos oss at han bestemte seg for å studere pedagogikk ved siden av. I tillegg til å være kulturskolelærer jobber Daniel som freelancer i foto og video. 

Gjennom trommeundervisningen ønsker Daniel at alle hans elever skal oppleve seg sett og hørt, og at de skal få spilleglede som varer livet ut. 

Peter Moi

Piano

Peter er fra Porsgrunn og begynte å spille piano som barn. Han har deltatt i Ungdommens pianomesterskap i Oslo, og gikk på Musikklinjen ved Skien videregående skole. Etterhvert gikk han over til å ha cello som hovedinstrument og deltok i Unge Talenter-programmet til Barratt Due Musikkinstitutt som cellist. Peter har en Bachelor i utøvende klassisk musikk ved Griegakademiet og nå studerer han Master i utøvende cello. Peter spiller i Bergen Unge Kammer orkester, og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester. Når han ikke holder på med musikk, liker han å være ute i naturen, gjerne på skitur med gode venner, eller å slappe av med en god bok.

Peter drømmer om at elevene hans skal få oppdage og erfare gleden ved å uttrykke seg musikalsk, og få vokse og modnes som mennesker gjennom det kreative arbeidet med musikken. 

Nina Wu

Piano, fiolin og musikkterapi

Nina er utdannet musikkterapeut ved Griegakademiet. I oppveksten trente hun i Unge talenter-programmet ved Barrat Due Musikkinstitutt, både som pianist og fiolinist. Nina har konkurrert og vunnet flere priser innen klassisk piano og kammermusikk ved UMM i Norge og vant 3.pris ved en internasjonal Grieg konkurranse i Moskva. Senere har hun og fokusert på rytmisk musikk, komposisjon og improvisasjon. Nina har opptrådt på 30 konserter i forbindelse med Den Kulturelle Spaserstokken, og det var denne flotte erfaringen som gjorde at hun ønsket å studere musikkterapi.

Nina drømmer om at elevene skal få kjenne at de er verdifulle og få oppleve musikkglede som inspirer og smitter videre til menneskene rundt dem.

Inga Bialach

Fiolin

Inga vokste opp i Chicago og begynte sin fiolinutdanning på The People’s Music School. Etter high school flyttet hun til Sandnes og gikk på Vågen vgs. med fiolin som hovedinstrument. Etter videregående har Inga studert ved University of Illinois i Chicago, og nå studerer hun til bachelor utøvende fiolin på Griegakademiet. I tillegg til studier er hun aktivt med i Bergen Unge Kammerorkester og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester.

Inga drømmer om at elevene skal utvikle en musikkglede som varer livet ut. 

Roar Kjeldahl Berntsen

Gitar, Bass og Ukulele

Roar er vår solide gitarlærer som underviser i gitar, bass og ukulele. Roar har bachelorgrad i utøvende jazz fra Grieg akademiet med adjunkt opprykk i musikkfag. Han har undervisningserfaring fra kulturskoler og grunnskole i tillegg til å jobbe som utøver i jazz og improvisasjonsmusikk. 

I timene sine er Roar opptatt av å ta utgangspunkt i elevenes forutsetninger, og å skape et trygt og motiverende læringsmiljø. Det er viktig for Roar at elevene opplever både umiddelbar og langsiktig glede i musikken, og finner mening i å drive med musikk i og utenfor undervisningsrommet.   

Annika Bentsen

Streetdans og ballett

Annika er vår utrolig flotte og dyktige danselærer som underviser i Streetdans for 1.-4.klasse og 4.-7.klasse samt ballet for 1.-5.klasse. Høsten 2021 startet vi med tilbudet Jazz Ung som er for ungdommer fra 8.-10.klasse som Annika stortrives med å undervise. Ved siden av jobb studerer Annika til å bli sykepleier ved HVL. 

Mathilde Opstad Petterson  

Danselek 

Mathilde har drevet med dans i mange år. Hun har erfaring i en rekke sjangre, blant annet moderne, jazz og musikaldans. I tillegg til å ha danset i Molde Dansekompani, gikk hun på Nordhordland folkehøyskole hvor hun studerte musikaldans i ett år. Her trivdes hun seg så godt at ble hun stipendiat ved danselinjen året etter. Ved siden av jobb studerer Mathilde til å bli grunnskolelærer ved HVL.

Mathilde drømmer om at elevene skal kjenne en glede ved å uttrykke seg gjennom dans i tidlig alder, og ha med seg dette videre i livet. 

MØT STABEN

Charlotte Thorvaldsson

Gründer & rådgiver

Charlotte er utdannet lærer med musikk og kunst som hovedfag ved Høgskolen i Bergen, har tatt sangtimer hos velkjente pedagoger i alle sjangre og gått vokal jazz, pop og rock på Viken. Charlotte har bred erfaring fra ulike band, lovsang, synger i gospelgruppen Redeemed, og har koret for artister som Eva Weel Skram og Christian Ingebrigtsen. Hun har jobbet i den offentlige kulturskolen, hatt privatelever i mange år og ledet Salt Kulturskole fra starten i 2013.

Charlotte brenner for at elevene skal åpne seg og oppdage alle fargene og mulighetene i instrumentet sitt, så de kan formidle alt de ønsker i musikken og dansen. 

Nina Wu

Rektor

Nina har undervist ved Salt kulturskole siden våren 2014. Høsten 2021 begynte hun å jobbe som assisterende rektor og stortrives med å kunne fortsette å undervise og se elevene sine utvikle seg, samt lære å utføre administrative oppgaver.

 

Nina drømmer om at Salt kulturskole skal bli et sted for alle, uansett bakgrunn og omstendigheter i livet, der små og store kan få utforske sin kreativitet og vokse som mennesker. 

Marte Norheim

Fritt Spillerom og PR

Marte har vært elev ved bibelskolen Substans (2020-2021) og forbindelse med dette bidratt som frivillig ved fritidstilbudet vårt Fritt Spillerom. Høsten 2021 ble hun ansatt til å lede og videreutvikle det viktige arbeidet vi gjør gjennom Fritt Spillerom. Hun er også ansvarlig for PR innen Salt kulturskole.
Marte elsker å jobbe med barn derfor studerer hun til å bli lærer ved HVL ved siden av jobben. Hun drømmer om at Fritt Spillerom kan være en trygt sted der enda flere barn kan komme og ha det gøy, motta god og sunn mat, få leksehjelp og utfolde seg som barn. 

Kenneth Ulstein

Økonomi 

 Kenneth jobber i økonomiavdelingen i Salt. Han studerer på NHH og har en bachelor derfra. Kenneth brenner for å tilrettelegge for god økonomistyring som kan bidra til et stadig bedre kulturskoletilbud.

Kontakt oss

13 + 12 =

Undervisningsadresse

Undervisningsadresse:

Musikk:
Fridalen skole
Bøkeveien 19,
5093 Bergen

 

Dans: 

Forum Scene

Fjøsangerveien 28,

5054 Bergen

 

 

 

kulturskole@salt.co

Kontoradresse:
Fjøsangervegen 38,
5053 Bergen